Fly løb tør for brændstof

Havarikommissionen blev mandag middag færdig med at undersøge det fly, der forulykkede på Ringsted Flyveplads søndag. De to mænd ombord slap særdeles heldigt fra ulykken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var mørkt, da den 49-årige pilot fra Slagelse forsøgte at lande sit sportsfly på Ringsted Flyveplads klokken 17.22 søndag. Den lille flyveplads er uoplyst og benytttes normalt kun i dagslys.

Flyet ramte en hangar og fik store skader ved sammenstødet. Men de to mænd ombord slap meget heldigt fra ulykken. Det overrasker dog ikke René Nielsen, der selv har et fly på Ringsted Flyveplads.

-Flyene er bygget ret solidt og kan godt tåle en tung landing. Man skal være ret uheldig for at komme rigtig galt afsted, siger han.

Piloten slap med en brækket ankel, mens passagereren, en 50-årig mand fra Slagelse, brækkede brystbenet og venstre tommelfinger. Han ligger dog nu på intensiv-afdelingen, hvor han skal forholde sig i ro, for at undgå at eventuelle splinter af brystbenest går ind i hjertet. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Havarikommissionen blev mandag middag færdig med at undersøge flyet og ulykkesstedet. Alt tyder på, at flyet løb tør for brændstof, og Rene Nielsen kan godt forestille sig, hvad der er foregået i pilotens hovede:

- Når det er ved at blive mørkt er det et spørgsmål om at kigge på markerne og lede efter et sted, hvor man kan sætte flyet ned rimeligt sikkert. Og så er det trods alt bedre på en flyveplads, hvor banen er bygget til det, end på en mark, hvor der kan være køer og hegn man kan lande i.

Piloten forsøgte først at lande i Tune Lufthavn, men opgav på grund af snefog.