Flere skoler dropper cyklistprøven

Reflekserne skal være i orden, og hånden skal op når man stopper. Folkeskolerne har i mange år holdt cyklistprøver for eleverne. Men nu har omkring en tredjedel af regionens skoler droppet prøven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvornår kan børn hvad?

4-5-årige:
Man kan så småt lære at cykle 
I må kun cykle, hvor der ingen trafik er. Lad dit barn vide, at du er lige bagved og er parat til at gribe fat i cyklen.

5-7-årige:
Mange kan cykle på let trafikerede veje
Det er et stort skridt at gå fra at være fodgænger til at være cyklist. Men I kan så småt begynde at cykle ture på let trafikerede veje, hvis dit barn kan cykle uden at slingre. Vær sikker på, at han/hun kan bremse. Jo bedre man er til at cykle, jo mere kan man koncentrere sig om trafikken.

8-10-årige:
Man kan cykle til skole
Her har man som regel erfaring nok til at vurdere, hvordan trafikken udvikler sig. Og man kan begynde at cykle alene i skole - hvis skolevejen er velkendt og sikker med kun lidt og langsomt kørende trafik.

Kilde - Sikkertrafik.dk

Folkeskolerne har i mange år holdt cyklistprøver, for at gøre børnene mere sikre i trafikken. Men på grund af manglende interesse fra elever og forældre har omkring en tredjedel af skolerne i regionen har nu droppet cyklistprøverne. Det bekymrer politiet.

 - Man laver en masse tiltag for at beskytte cyklisterne, men der er lige før, man skal gemme dem helt væk, for de kan næsten ikke cykle mellem bilerne, siger politiassistent Carsten Simonsen, der står for planlægningen af færdselsundervisningen i Midt- og Vestsjællands Politi.

På Benløse skole skal 6. klasserne snart til cyklistprøve. Så de pudser formen og cyklerne af.

 - Selv om at man tror, man kan det hele, så er det ikke sikkert, man har lært det hele endnu, siger Line Mortensen, der går i 6. klasse på Benløse Skole.

Der er behov for at gøre de unge cyklister mere opmærksomme i trafikken. For hvert år bliver 3.000 danske børn indvolveret i alvorlige køretøjsulykker, det skriver 24 timer.

Træn dit barns cykelfærdigheder: 

Her kan dit barn træne regler for cyklister i trafikken: Cykelmissionen

Besøg hjemmesiden for kampagnen "Alle Børn Cykler" her: http://www.abc-abc.dk/