Flere konsultationer med lægen over mail

Det er mere praktisk for lægen, og patienten slipper for at vente længe i telefonen. Antallet af borgere, der benytter mail'en for at komme i kontakt med den praktiserende læge, er eksploderet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange patienter benytter sig af internettet for at spørge den praktiserende læge om deres sygdomstegn. De kan også få fornyet deres recept eller bestille tid.

- Det er nemt, og jeg undgår at sidde og hænge i røret hele formiddagen for at få fat i lægen, siger Anna Pedersen fra Slagelse, der har brugt systemet i et par måneder. 

Stigningen har været markant i hele regionen det seneste år. Bare antallet af konsultationer med lægen på mail er gået fra omkring 60.000 i de første 10 måneder af 2006 til omkring 105.000 i de første 10 måneder i år. Det er en stigning på 75 procent.

Den øgede brug af internettet mellem læger og patienter, mener politikerne, kan tage toppen af det værste tidspres, nu hvor der er mangel på praktiserende læger.

- Det giver mulighed for flere konsultationer. Men det er klart, at der generelt skal andre tiltag til for at komme problemet med manglende praktiserende læger til livs, siger Kristian Ebbensgaard (Venstre), der er formand for Regionsrådet i Region Sjælland.

Over halvdelen af landets læger tilbyder indtil videre ydelserne over mail. Lægens svar på mail er meget simple - f.eks visse testresultater. De mere komplicerede sager skal man nøjagtig som tidligere have en tid til.