Flere cykler forsvinder i Næstved

På landsbasis blev der i 2006 anmeldt 66.273 cykeltyverier. Men Næstved er et af de steder, hvor man skal være mest nervøs for sin cykel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved har gjort sig bemærket i et tvivlsomt cykelkapløb. Der blev sidste år stjålet 812 cykler, hvilket er markant flere cykeltyverier pr. indbygger end i f.eks. Vordingborg og Nykøbing Falster, og tæt på det halve af det samlede antal cykeltyverier (1910) i hele det daværende Storstrøms Amt, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Tusindvis af cykler forsvinder hvert år, og de cykler, vi erstatter, er givetvis kun toppen af isbjerget, fordi folk ikke nødvendigvis anmelder det. Det kan være fordi cyklen ikke er forsikret, eller fordi den ikke har været sikret ordentligt mod tyveri. Det er især slemt i de større byer, og mange er ganske afhængige af deres cykler, så man kan spare sig selv for en masse ved at passe lidt bedre på sin cykel, siger salgschef Hans Erik Jensen fra Topdanmark i Sydsjælland/Lolland-Falster.

Nemt at sikre sig
Cyklen er alt for ofte et nemt og tilgængeligt bytte for tyveknægte, der har travlt. Det drejer sig typisk om brugstyverier, altså situationer, hvor en langfingret person har brug for en cykel til at komme et sted hen, og derfor vælger at stjæle sig frem. Og det er et problem, der bliver større. Sidste år blev der stjålet næsten 1000 cykler mere end i 2005.

- De fleste kender til fornemmelsen af at have mistet en cykel. Ærgrelsen, forsinkelsen, de tabte minder, der var forbundet med cyklen, og problemer med at finde kvitteringen for låsen. Men heldigvis er det ganske let at sikre sin cykel mod tyveri, siger salgschef Hans Erik Jensen fra Topdanmark.

Ifølge Topdanmark er der nogle simple, men effektive råd, der kan sikre din cykel mod at ende i de forkerte hænder:

Gode råd til at sikre cyklen:
• Husk at cykellåsen skal have mærket VARAFAKTA og DVN.
• Sørg for at låse cyklen. Helst også med en kædelås, som hægtes om et cykelstativ.
• Husk også at passe på det låsebevis, du får sammen med din lås hos forhandleren
• Parker helst i cykelkældre, aflåste gårde og garager.
• Undgå at parkere på mørke og øde steder.
• Gem cyklens stelnummer.
• Gem kvittering med købsdato, forhandlerstempel og underskrift.

Anmeldte cykeltyverier 2006
Antal stjålne cykler i alt
Næstved 812
Nykøbing-Falster 278
Nakskov 198
Vordingborg 184

Antal stjålne pr. 1000 indbyggere
Næstved 17
Nykøbing-Falster 11
Nakskov 13
Vordingborg 9

Kilde: Danmarks Statistik