Fleksjob-ambassadører har succes

I Næstved Kommune har to fleksjobambassadører succes med at finde arbejde til de borgere, der ikke kan arbejde fuld tid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hver dag kører Janett Sørensen rundt til kommunens virksomheder for at fortælle om mulighederne for at ansætte en borger i fleksjob.

- Vi kommer ud til virksomheder, hvor lederne egentlig ikke har tænkt på, at de har brug for en fleksjobber eller har arbejdsopgaver til én, men når vi sidder og snakker, så finder de faktisk ud af, at der er ting, de ikke selv kan nå, og at det kunne være en god ide at få en fleksjobber alligevel, Siger Janett Sørensen.

Hun er en af to fleksjobambassadører, som siden maj har skaffet 37 borgere i Næstved Kommune i job. Fleksjobambassadørerne er ansat som et led i et landsdækkende projekt, og det er brug for dem. Den nyeste reform af Fleksjob og Førtidspension, som trådte i kraft 1. januar i år, betyder, at færre borgere får førtidspension og flere dermed skal i arbejde - uanset om de kun kan arbejde et par timer om ugen.

Peter Zachariassen fra Næstved er en af dem, der har fået et fleksjob. Han arbejder 15 timer om ugen hos Thomi Sko i Næstved.

- Det betyder alt for mig, siger han.

Læs mere om fleksjobambassadørerne ved at klikke her.