Flamingobrand udløste telefonstorm

En brand i Holbæk viste natten til fredag, at mange er i tvivl om, hvad de skal gøre, når de hører sirenerne hyle over byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gå indenfor og lyt til Danmarks Radio. Det burde være til at huske, men langt de fleste borgere har ingen ide om, hvad de skal gøre, når myndighederne lader sirenerne hyle.
 

Det viste branden i en flamingofabrik i Holbæk natten til fredag med al tydelighed.
 

- På alarmcentralen var vi tre mand fuldt beskæftiget i tyve minutter med at svare på spørgsmål fra folk, der ringede. Folk ringede også fra andre byer, fordi de havde børn, der bor i Holbæk, fortæller vagthavende ved alarmcentralen for Vestsjælland i Slagelse, Steen Hvidberg.
 

Dertil kommer de opkald, der røg videre til landets andre alarmcentraler, fordi der var alt optaget i Slagelse. Også lokalpolitiet i selve Holbæk melder om hundredevis af opkald fra bekymrede bysbørn.
 

Det var frygten for giftig røg, der omkring midnat fik politiet i Holbæk til at beslutte, at borgerne skulle varsles
ved hjælp af sirenerne, så de kunne få lukket deres vinduer. Når sirenerne lyder, skal man gå indenfor, lukke døre og vinduer, stoppe ventilationen og holde sig orienteret via Danmarks Radio eller TV2. Det sker som regel en-to gange årligt, at der udbryder en storbrand eller lignende herhjemme, som gør det nødvendigt at lade luftalarmerne hyle.
 

- Vi kan nok leve med det, men hvis der er borgere, der virkeligt har brug for alarmcentralens hjælp, så er alle linier jo blokeret, som Steen Hvidberg siger.
 

/ritzau/