Fejl lammer elevatorer i nyt supersygehus

Elevatorerne i den nye sengefløj på Køge Sygehus står lige nu stille. De øvrige sygehuse er blevet bedt om at tage imod akutte patienter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.
Opdateret klokken 21.10
Opdateret med oplysningen om, at 12 patienter foreløbigt er blevet sendt til Slagelse Sygehus i stedet for Køge.

Logistikken på det nye sygehus i Køge er tirsdag blevet gevaldigt udfordret af en fejl på en af de nye elevatorer.

Det bekræfter Region Sjælland over for TV2 ØST.

quote Alle elevatorer i den nye sengebygning skal have et ekstra sikkerhedstjek

Region Sjælland

Ifølge regionen er ingen personer kommet til skade, men samtlige elevatorer i den pågældende afdeling af sygehuset - der formelt hedder Sjællands Universitetshospital - er sat ud af drift.

Det drejer sig om samtlige elevatorer i sygehusets nye sengefløj, der blev indviet i marts måned i år.

- Tirsdag formiddag blev sikkerhedsbremsen i en elevator i den nye sengefløj på Sjællands Universitetshospital i Køge, fløj R, udløst. Den tilkaldte reparatør kunne konstatere, at der var sket skader på både elevator og skakt, skriver regionen i en meddelelse til TV2 ØST.

Læs også
Universitetshospital bliver dyrere og yderligere forsinket
Læs også
Universitetshospital bliver dyrere og yderligere forsinket

Byggeriet af det nye Sjællands Universitetshospital er i forvejen blevet 275 millioner kroner dyrere end først ventet, ligesom det er blevet forsinket med ti måneder.

Alle elevatorer skal tjekkes

Fejlen skal nu undersøges nærmere. Herunder hvordan den kunne opstå, oplyser regionen.

- Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning har Sjællands Universitetshospital besluttet, at alle elevatorer i den nye sengebygning skal have et ekstra sikkerhedstjek.

På det nye Sjællands Universitetshospital i Køge har patienterne fået rummelige enestuer med eget badeværelse og soveplads til en pårørende.
På det nye Sjællands Universitetshospital i Køge har patienterne fået rummelige enestuer med eget badeværelse og soveplads til en pårørende. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Det betyder at pårørende til patienter på sengeafsnittet er nødt til at bruge trappen, oplyser Regionen, ligesom det i øvrigt vil påvirke hospitalets patientaktivitet, lyder det.

Region Sjælland oplyser, at der på nuværende tidspunkt er udarbejdet en plan for at sikre patientsikkerheden, og medarbejderne på de øvrige sygehuse i regionen bliver løbende holdt orienteret.

Patienter sendes til Slagelse

I første omgang vil patienter til akutindlæggelser blive sendt til Slagelse. Her har man tirsdag aften klokken 21 modtaget 12 patienter fra Køge Sygehus' optageområde.

Det oplyser Christian Jørgensen, der er chefsygeplejerske ved akutafdelingen på Slagelse Sygehus, til TV2 ØST.

Læs også
Presset sygehus får hjælp af hospital
Læs også
Presset sygehus får hjælp af hospital

- Lige nu ved jeg ikke, hvor mange det drejer sig om. Det afhænger af, hvor mange, der bliver meldt ind, men frem til klokken 18 aflaster og hjælper vi Køge, sagde han tidligere på aftenen og tilføjede.

- Ind til videre har vi situationen under kontrol i Slagelse og den fornødne kapacitet til at understøtte i Køge. Vi er vant til at håndtere situationer, hvor vi hjælper hinanden.


Nyhedsoverblik