Farvel til jobbet

En ny undersøgelse viser at rekord mange overvejer at gå tidligt på pension. Set i forhold til landsgennemsnittet ligger vi i Region Sjælland helt i top.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Om få år kan man finde 59-årige Ole Larsen på golfbanen på en helt almindelig hverdag. Ligesom mange andre overvejer han allerede om få år at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

- Det er jo noget med, at jeg stadig gerne vil kunne nyde det. Jeg vil gerne være ved godt helbred, også når jeg går på pension, siger Ole Lasen.     

For at sikre fremtidens velfærdssamfund, så både regering og forskere gerne at arbejdslivet blev forlænget. Men det er for mange ikke en del at fremtidsplanerne. En undersøgelse som Epenion har fortaget for Danica Pension viser, at hele 60 % af de 35-55-årige erhvervsaktive overvejer at gå på pension inden de fylder 65 år. 

Ole Larsen forlader til næste år sit nuværende job. Han vil gerne fortsætte på arbejdsmarkedet et par år endnu, men han mener, at det kan være vanskeligt at finde et job, der passer ham.  

- Vi hører så meget om det grå guld, og at der er brug for os. Men jeg tror, at realiteterne er nogle andre.     Lise-Lotte Lyngsø, Fremtidsforsker. Hun mener, at arbejdspladserne er for dårlige til at holde på de ældre medarbejdere.  

- De går på pension, fordi der ikke er plads til dem. Det er alt eller intet på mange arbejdspladser. Det kan de ældre ikke holde til, også vælger de at stoppe.