Fanger anbragt på ordinær psykiatrisk afdeling

De to mænd, som søndag slap ud fra Psykiatrihospitalet i Dianalund, beskrives af politiet som farlige. Alligevel var de kun placerede på en almindelig, lukket afdeling

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De to mænd, der søndag  stak af fra Psykiatrihospitalet i Dianalund, undslap fra den lukkede afdeling gennem et vindue med panserglas, som de smadrede.

Det kunne ske, fordi de to, der af politiet beskrives som farlige, på trods af dette blot var anbragt på en helt almindelig lukket psykiatrisk afdeling sammen med ikke-kriminelle sindslidende.

- Afdelingen er bygget som en almen lukket afdeling. Den er ikke bygget til gruppen af kriminelle, der er eksperter i at finde veje ud, forklarer Peter Christoffersen, der er ledende overlæge på Psykiatrihospitalet til  Dagbladet 

- Så længe forholdene er, som de er nu, hvor der mangler pladser i retspsykiatrien, kan vi ikke undgå, at der er fanger, der indimellem undslipper, vurderer han.

De to røvere meldte sig selv i søndag aften, og det blev således kun til en lang eftermiddag i friheden for de to.

 

**** DETTE STOF ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF ANDRE ****

//Betingelser for aflevering til Ritzaus citattjeneste:

- Stof på Ritzaus citattjeneste er udsendt på ansvar af det citerede/afsendende medie.

- Stof til Ritzaus citattjeneste skal afleveres som færdigredigeret citathistorie (inkl. kildehenvisning) i en sådan form, at Ritzaus abonnenter frit og uredigeret kan anvende hele teksten med kildehenvisning.

 

//Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus citattjeneste:

- Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

- Et citat må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

- Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie citatet kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der anvender materialet - også hvor afsender måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved aflevering.

- Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

 

011350 CET SEP 08