Færre senge på grund af lægemangel

På Kalundborg sygehus har medicinsk afdeling nedlagt hver ottende sengeplads på grund af lægemangel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Medicinsk afdeling på Kalundborg Sygehus må nu skære ned på antallet af sengepladser på grund af den anstrengte lægesituation.

I øjeblikket er 73 af afdelingens i alt 84 senge til rådighed - det vil sige, at 11 senge holdes lukkede, som det hedder i sygehussproget.

- Vi må tilpasse antallet af senge den personalemæssige situation på afdelingen, siger vicedirektør Nils Degn fra Sygehus Nord i Region Sjælland.

Han understreger, at senge bliver lukket fordi det ikke er forsvarligt at holde dem åbne, så længe der ikke er læger nok på afdelingen.

- Vi kan jo ikke risikere patienternes sikkerhed. Lige nu gør vi alt hvad vi kan for at skaffe flere læger og sygeplejesker. Vi har blandt andet en stor annonce i Dagens Medicin, og vi leder både i Norge og Sverige.

Patienterne på Kalundborg sygehus er bekymrede over udsigten til færre sengepladser

- Jeg syntes det er noget forkasteligt. Det er simpelthen grotesk. Når man tænker på hvor stor kommunene er nu efter sammenlægningen. Og til sommer kommer der jo flere hundrede tudisnde til området, og hvis der så sker noget så skal man tage helt til Holbæk eller Slagelse, siger Johnny Gjermandsen fra Kalunderborg, der for øjeblikket er indlagt på medicinsk afdeling.

Hvis de ledige stillinger ikke er besat inden første marts, vil antallet af ledige sengepladser ryge helt ned på 56.

I alt tre medicinske overlæger og afdelingens ledende overlæge har inden for kort tid sagt deres stillinger op.