¨

Færre kommunale hænder

Foto: TV ØST

Odsherred, Holbæk og Kalundborg kommuner er blevet væsentlig mindre målt på antallet af ansatte. Gennem de sidste tre år er der forsvundet 692 fuldtidsstillinger i de tre kommuner.

Der er blevet længere mellem de kommunalt ansatte i Nordvestsjælland. I alt er der forsvundet 692 fuldtidsstillinger i Odsherred, Holbæk og Kalundborg kommuner siden 2009. Det svarer til en nedgang i antallet af ansatte på mellem 5,3 og 6,5 procent i de tre kommuner. Det skriver Nordvestnyt i dag.

Dermed ligger de tre kommuner langt over landsgennemsnittet, hvor der på landsplan er sket et fald i kommunalt ansatte på 2,5 procent. Det viser tal fra Det Fælles Kommunale Løndatakontor.

I Odsherred forklarer borgmester Thomas Adelskov (S), at de mange færre ansatte slet og ret skyldes et ønske om at spare penge:

- Det var et klart ønske om at få effekt af kommunalreformen, men det har primært været på ledelsesniveau, siger borgmesteren til Nordvestnyt.

Ingen af de tre kommuner vil afvise, at der kommer til at ske yderligere nedskæringer på personalefronten som følge af kommunalreformen:

- Antallet af ansatte vil falde yderligere for der er stadig et potentiale for effektiviseringer, siger Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V).

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App