Færre børn bliver anbragt

Ringsted kommune styrker indsatsen overfor udsatte børn

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En advarsel fra Kommunernes Landsforening fik for nogle år siden Ringsted Kommune til at styrke indsatsen overfor udsatte børn. Målet var at nedbringe antallet af anbringelser. Og det har givet gevinst, skriver Dagbladet.

I 2003 blev 81 børn anbragt på enten en døgninstitution, et opholdssted eller i familiepleje. I 2007 er antallet faldet til 62. Økonomisk har det i år betydet en besparelse for Ringsted Kommune på 1,7 millioner kroner.

Den ekstra indsats blev iværksat i 2003. Her vedtog politikerne i Ringsted Kommunes Børne- og Undervisningsudvalg en særlig handlingsplan for at forsøge at få flere børn til at blive i hjemmet. Forud havde man oplevet en årlig stigning på 15 - 20 procent i antallet af anbragte børn.

Økonomisk konsulent Henrik Nielsen fra Ringsted Kommune siger, at det i begyndelsen kostede ekstra kommunekroner at styrke forebyggelsen. Nu sparer kommunen imidlertid penge, og det regner man med fortsætter.

- Vi tror på, at det er en strukturel ændring. Der er stadig lige mange sager, men det er bare billigere at forebygge end at anbringe, konkluderer Henrik Nielsen.