Færdselspolitiet lavede stor kontrol på Sydsjælland

Torsdag gennemførte færdselspolitiet en større aktion på Sydsjælland i samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi og SKAT. 64 bilister blev sigtet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ordensmagten havde delt sig op torsdag, da den med en større koordineret aktion ramte en række sydsjællandske byer.

Det skete i et samarbejde mellem Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Midt- og Vestsjællands Politi og SKAT.

Sikkerhedsselen den sikre ”vinder” i Vordingborg.

Fra 14.45 og en time frem var politiet og SKAT på Jernbanegade i Vordingborg. Her standsede de 61 køretøjer og det blev til 12 sigtelser. 7 kørte uden sikkerhedssele og 2 havde glemt at spænde deres barn fast. Derudover sludrede 2 i mobiltelefon under kørslen. Desuden stoppede og sigtede politiet også en enkelt ulovlig knallert.

Fra 15 og 2 timer frem foregik aktionen både på Østerbro i Præstø og på Lundby Hovedgade i Lundby.

I Præstø sigtede politiet 9 for at mangle sikkerhedsselen. Derudover havde 4 glemt kørekortet, 2 snakkede i telefon og en enkelt fik konfiskeret bilen, da det ikke var første gang, at personen blev taget på fersk gerning i at køre uden førerret.

På Lundby Hovedgade standsede politiet og SKAT 45 køretøjer, og 9 fik sigtelser med hjem. 2 af dem var påvirkede bag rattet, 3 havde droppet selen, 2 havde talt i telefon og endnu 2 blev sigtet for at have fejl ved køretøjet.

Knuder med knallertreglerne i Nyråd

Mellem 16 og 17 blev 60 trafikanter tjekket på Nyraad Hovedgade i Nyråd. En enkelt spritbilist blev snuppet, en ræsede rundt på en stjålen knallert og en anden knallert var ulovlig. En manglede både den lovpligtige ansvarsforsikring til sin knallert og kørte samtidig uden nummerplade. Ellers kørte en rundt med øret i telefonen og en havde fejl ved sit køretøj.

I Haslev hentede 7 trafikanter sigtelser med hjem. Mellem 18.30 og 20 standsede politiet 2 ulovlige knallerter, 2 blev standset uden ret til at køre deres køretøj og en enkelt kørte påvirket rundt og blev desuden sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. En enkelt kørte uden den påkrævede styrthjelm og en anden havde fejl i køretøjet.

Aktionen fortsatte i Næstved på Farimagsgade, hvor 7 personer modtog sigtelser. 5 af dem kørte uden sele, en havde fejl i sit køretøj og en kørte motorcykel uden kørekort i lommen.

Senest ramte politiet og SKAT Faxevej i Rønnede. Her kørte en enkelt med sprit i blodet og en havde fejl i køretøjet, mens 3 havde ignoreret sikkerhedsselen ved deres side.