Fængslet for drabs-forsøg

En 30-årig mand blev lørdag eftermiddag fængslet i fire uger, sigtet for drabsforsøg. Politiet mener det var ham, der skød gennem ruderne til en lejlighed Bag Slotsgraven i Kalundborg, torsdag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ifølge vagtcheften ved Midt- og Vestsjællands politi, er den 30-årige kendt af politiet i forvejen. Motivet til skyderiet er endnu ikke fastlagt, men en foreløbig teori er, at der er tale om et internt narko-opgør.

Ingen mennesker kom til skade ved skyderiet, der fandt sted Bag Slotsgraven i Kalundborg, torsdag aften med et jagtgevær. Politiet ønsker af hensyn til efterforskningen ikke at oplyse om geværet er fundet.

Forud for grundlovsforhøret optrådte den 30-årige på en måde, så politiet frygtede for hans reaktioner ved grundlovsforhøret.

- Han kan bedst betegnes, som psykisk uligevægtig, derfor placerede vi lidt flere betjente i retslokalet end vi plejer, men den sigtede var nu helt rolig under retshandlingen, fortæller vagtchef Henrik Nielsen.

Straframmen for drabsforsøg er i princippet den samme, som ved drab. Det betyder at den 30-årige risikerer op mod 12 - 16 års fængsel for skyderiet, hvis han kendes skyldig.

Praksis er dog, at straffen for drabsforsøg ofte udløser en relativt lavere fængselsstraf end ved drab. Det afgøres af omstændighederne omkring drabs-forsøget.