Fængslet for angreb på målmand

En dommer valgte søndag at varetægtsfængsle den mand, der lørdag angreb Lolland-Falster Alliancens målmand i en udebanekamp mod FC Roskilde. Fængslingen skete på mistanke om grov vold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2. divisionskampen i fodbold i Roskilde mellem FC Roskilde og Lolland Falster-Alliancen lørdag fik en skandaleagtig afslutning, da en tilskuer to minutter før tid løb ind på banen og sprayede LFA's målmand i hovedet med peberspray. På det tidspunkt førte gæsterne 2-1, og dommeren afbrød herefter matchen.

FC Roskilde oplyste først, at gerningsmanden er kendt af klubben som en del af en gruppe på 30-40 mennesker, der ofte laver ballade i forbindelse med klubbens kampe i 2. division Øst. Men ifølge klubbens sikkerhedschef Carsten C. Nielsen sad manden ganske vist sammen med denne gruppe, men han er ikke en del af den hårde kerne blandt FC Roskilde-tilhængere.

Klubbens sportschef Jesper Sommer er chokeret over ugerningen, som fandt sted, da kontrollørernes indsats var koncentreret om at dæmpe uroligheder i den anden ende af banen.

- Vi skulle have haft en festdag. Det er alvorligt, ikke bar for os, men for fodbolden i Danmark. Vi sidder alle med en følelse af, at det var en koordineret aktion. Vi har aldrig set manden før ved vores kampe, siger han.

Manden, som er 24 år og fra Roskilde, blev anholdt af Roskilde Politi og bragt til politistationen, hvor han lørdag aften skulle afhøres. I øvrigt sammen med sagens forurettede part, Lolland Falster-Alliancens målmand.

- Manden er kendt af politiet, siger politiinspektør Jens Børsting.

Episoden i Roskilde kommer i kølvandet på fredagens ballade, da en træningskamp mellem AaB og Brøndby på Bornholm måtte afbrydes, da en gruppe fra Brøndbys tilskuerafsnit begyndte at provokere og slås med lokale på stadion i Rønne.