Erhvervsdrivende i Holbæk klager over unfair is-konkurrence

Nordvestsjællands Produktionsskole åbner en ny isbutik på Holbæk Havn. Det får flere erhvervsdrivende i byen til at klage over konkurrenceforvridning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På en flot forårsdag bliver der langet masser af is over disken i Bladcentralen i Holbæk. Men kioskens ejer frygter for fremtiden.

- Det er unfair konkurrence, der vil gå ud over min omsætning, siger Sajee Sangar om et nyt tiltag fra Nordvestsjællands Produktionsskole (NVPRO).

Skolen, der bliver drevet med midler fra stat og kommune, har nemlig indgået et samarbejde med den populære kæde Paradis Is. På torsdag åbner de en butik på havnen i Holbæk.

- Den bliver betalt med skattepenge. Det er utidigt, at det offentlige etablerer sådan en isforretning med et færdigt etableret og færdigt koncept, siger Arne Hansen, der driver forretning i Nykøbing Sjælland og producerer den hjemmelavede is, Bladcentralen sælger. 

Flere erhvervsdrivende i Holbæk bakker op om kritikken, men forstanderen fra NVPRO afviser.

- Det er en gammeldags tankegang at se på det som konkurrence. Når vi åbner en butik her skaber det mere liv på havnen, det trækker flere folk til byen til gavn for alle butikker, mener Henrik Bendixen, der peger på, at samarbejdet med Paradis Is er et forsøg på at gøre undervisningen mere spændende for eleverne.

Det argument imponerer dog ikke kritikkerne.

- Det er fint, at de unge mennesker lærer at drive forretning. Men så burde de have fundet noget andet at sælge. Vi har masser af isbutikker i Holbæk i forvejen, og nu skal vi også til at konkurrere mod det offentlige, påpeger Sajee Sangar fra Bladcentralen.

NVPRO har ansat 5 medarbejdere til projektet, der skal hjælpe de unge elever med at drive forretningen.