Energi på dagsordenen i Ringsted

48 centrale aktører fra den danske energibranche skal i to dage diskutere, hvordan CO2-udledningerne kan mindskes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To dages intensiv diskussion mellem 48 centrale aktører i energibranchen skal lede frem til forslag og løsninger, der kan mindske det danske udslip af CO2 og fastholde den danske energisektor som førende i miljørigtige energiløsninger.

Tiltaget hedder Energy Camp 07 og foregår onsdag og torsdag på Sørup Herregård i Ringsted. Regeringen har i sit regeringsgrundlag foreslået en klimakommission, der skal "udvikle offensive energi- og klimapolitiske instrumenter med et globalt markedsmæssigt perspektiv.", som det hedder i grundlaget.

- Det er præcis det, energibranchen samarbejder om på Energy Camp. I Danmark er vi i den unikke situation, at hele energibranchen går sammen om at skabe de nødvendige fremadrettede løsninger, der kan forbedre det globale klima og heri øge virksomhedernes eksport og fremtidsmuligheder. Som branche vil vi bidrage til, at det bliver væsentligt lettere for regeringen at omsætte ambitionerne på klimaområdet til konkret virkelighed, siger konsulent Arne Jensen fra Dansk Metal, der repræsenterer styregruppen bag Energy Camp 07.

Ud over Dansk Metal er Dansk Fjernvarme, Energi Industrien, Landbrugsraadet, Vindmølleindustrien, HTS, Dansk Energi, Ingeniørforeningen i Danmark, Oliebranchen og innovationshuset Bindselv A/S med i projektet.

/ ritzau /