En skibsulykke sætter sine spor

Ulykken med fragtskibet Omer N fik tragiske konsekvenser. Knapt så alvorligt gik det tilbage i 1972, da en mand fra Stubbekøbing også var involveret i en ulykke på åbent hav. Men ulykken har alligevel sat sine spor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg synes, vi har været heldige. For der kunne jo være sket nogle alvorlige ting, fortæller Dieter Lenz fra Stubbekøbing.

Det er 35 år siden, at den i dag 65-årige Dieter Lenz stod på en brændende fiskekutter langt ude i Østersøen.

Alligevel husker han oplevelsen tydeligt.

- Der var store, tykke skyer, og det var stormvejr. Og bølgerne; de var altså rimelig høje - sådan en tre-fire meter, fortæller han.

Mens bølgerne stod højt opdagede Dieter Lenz pludselig, at der var ild i maskinrummet. Og tankerne, der fór gennem hans hoved, ligger stadig i hukommelsen.

- Det kan ikke være rigtigt. Det er løgn, det der, siger han efter at have tænkt tilbage til dengang i 1972.

Fortvivlelsen blev dog hurtigt omsat til handling.

Dieter og styrmanden, der også var ombord på kutteren, fik lukket døren til maskinrummet, så flammerne ikke kunne brede sig. Herefter ankom en helikopter og et redningsskib.

- Det var ligesom, at der faldt en sten fra ens hjerte. Og man tænkte, ´det var sgu godt´, og så tog man tingene meget mere afslappet bagefter, fortæller Dieter Lenz.

På baggrund af sin egen oplevelse har Dieter Lenz stor medfølelse med de søfolk, der var med på det forliste skib Omer N.

- Åh. De har det i hvert fald ikke godt. Det må være ganske forfærdeligt, at opleve sådan nogle ting.