En god barndom

Den 52-årige plejefar fra Skælskør mener, at han har gjort, hvad han kunne for at give de tre piger en god og tryg barndom.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Han ligner en helt almindelig familiefar i sit mørke tøj og sine brune Ecco-sko, men i modsætning til andre familiefædre har den midaldrende mand fra Skælskør en byretsdom på fem års fængsel for sex-misbrug af tre plejebørn liggende foran sig, når han sidder i vidneskranken og afgiver sin forklaring.

Her i Østre Landsret har manden som i byretten i Næstved forklaret, at han har haft en god relation til de tre piger, der altså har meldt ham til politiet for vold og voldtægt. Han erkender dog også, at pigerne var en stor opdragelses-opgave for ham og konen. Ingen af de to har en socialpædagogisk uddannelse, men ægteparret blev trods det betroet opdragelsen af de tre forældreløse piger, der af psykologer beskrives som dybt traumatiserede, fordi børnenes far har slået deres mor ihjel.

Manden har også fortalt, at han og konen aldrig har brugt fysisk afstraffelse over for pigerne. Manden har forklaret, at han tog pigerne med op på deres værelse og snakkede med dem, hvis han mente, at de havde gjort noget forkert. 

Manden virker i det hele taget meget uforstående over for anklagerne og ryster tit på hovedet, når anklageren stiller ham kritiske spørgsmål.