¨

En enkelt time til alt

Foto: TV ØST

1 time om ugen til at bade to mennesker og gøre deres hus rent. Det er den hjælp to alvorligt syge mennesker fra Lolland får fra kommunen. Kommunen svarer ikke på deres klager, og imens hober skidtet sig op.

Der er ualmindelig beskidt hos Folmer og Thyra Larsen nær Holeby.

- Jeg magter det snart ikke mere. At ens hjem skal gå til sådan her. Det havde jeg aldrig regnet med, siger Folmer Larsen.

Folmer og Thyra Larsen er begge syge.
Han har en svær lungelidelse. Hun, astmatisk bronkitis og alvorlig gigt. Lidelser, der gør hverdagen uoverkommelig for de to, der må have hjælp til det meste.

- Vi har heldigvis overboen, der kan hjælpe med at købe ind. Vi kan jo ikke løfte noget, siger Folmer Larsen.

Selvom Folmer og Thyra Larsen har åbenlyse problemer, har Lolland Kommune kun bevilget dem 1 times hjemmehjælp om ugen.

Hjemmehjælperen skal både nå at gøre huset rent og få dem begge i bad på den time, der er sat af. En opgave der selvsagt er næsten umulig.

- Jeg håber de kommer hver mandag morgen, så jeg kan få det ugentlige bad. Så har jeg mandagen til at føle mig normal. Resten af tiden føler jeg mig som et svin, siger Folmer Larsen.

Folmer og Thyra Larsen har fået hjemmehjælp i to år. De sidste 6 måneder har de klaget til de lokale hjemmesygeplejersker, uden det har haft nogen virkning.

- De mange år jeg har været gift med min kone. Jeg har aldrig haft det sådan her. Hvis ikke de kan yde os mere hjælp må jeg flytte på plejehjem, slutter Folmer Larsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App