¨

Elever på vej ud af koma

Foto: TV ØST

Elever på vej ud af tre døgns kunstigt koma. Samtidig kritiseres sikkerheden ved ulykkes-sejladsen.

Syv elever, der fredag kom alvorligt til skade ved en kæntringsulykke i Præstø Fjord, er nu på vej ud af den kunstige koma, de har ligget i siden ulykken.

Ifølge lægerne vil der dog formentlig gå flere dage, før man har et fuldt overblik over, i hvor høj grad de unge efterskoleelever har taget skade af hjertestop, nedkøling og genoplivning.

Forældrene til to af de seks elever, som hører under Rigshospitalets Hjertecenter, fortæller dog til Ekstra Bladet, at deres børn allerede har reageret positivt, efter lægerne sent mandag standsede tilførslen af de bedøvelsesmidler, der har holdt de unge i kunstigt koma.

Ifølge faderen til en af drengene har han reageret på lægernes opfordring til at løfte ben og arme og har også smilet. Også en pige har vist gode tegn efter genopvågningen, fortæller hendes mor til avisen.

Rigshospitalet ventes først senere i dag at kunne give et overblik over elevernes tilstand. På Aarhus Universitetshospital Skejby har lægerne vækket en dreng af kunstigt koma, og her siger overlæge Lars Ilkjær, at drengens tilstand er stabil, og tingene går efter planen.

Samtidig med at de unge ofre vækkes, rejses der endnu engang tvivl om sikkerheden på den sejlads, der førte til ulykken. I alt 13 elever og to lærere var sejlet ud på fjorden i en dragebåd. Båden levede tilsyneladende ikke op til Søfartsstyrelsens regler, og politiet er nu i gang med en undersøgelse af hele forløbet.

Fredagens ulykke får nu Efterskoleforeningen til at genopfriske sikkerhedsprocedurer og landets efterskoler.

- Vi udsender med jævne mellemrum sikkerhedsprocedurer, der er lavet i Samarbejde med myndigheder som Søfartsstyrelsen, men det her er en forfærdelig anledning til at systematisere det yderligere, siger Troels Boring, formand for Efterskoleforeningen til Fyens Stiftstidende.

Også Søfartsstyrelsen overvejer at indskærpe reglerne over for efterskolerne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App