Ekstra terrortjek af små havne

19 af de mindste havne i Danmark skal have et ekstra terrortjek for at sikre, at de lever op til kravene for at modtage skibe i international trafik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et nyt EU-direktiv betyder, at havnene skal have opdateret deres terrorsikring. 19 af de mindste havne har glemt det og får nu en rykker fra myndighederne.

 

En fjerdedel af de 85 terrorsikrede danske havne skal have et ekstra tjek af myndighederne for at overholde reglerne for at modtage skibe i international trafik.

Derfor modtager 19 havne i denne uge et brev fra Kystdirektoratet og bliver gjort opmærksomme på, at de i samarbejde med politiet og Kystdirektoratet skal have foretaget det ekstra tjek for at leve op til de fremtidige krav.

De største og mellemstore havne har forlængst bragt formalia i orden, men efter et nyt terrorsikringsdirektiv fra EU er trådt i kraft havde havnene en frist til den 15. juni for at dokumentere, at terrorsikringen er i orden også på naboarealer til de terminaler m.v., der allerede blev godkendt i 2004.

- Vi har ikke hørt fra 19 af de mindste havne, men de får nu et brev og en ekstra frist til at fremsende dokumentation, siger vicedirektør Carl Christian Munk-Nielsen fra Kystdirektoratet.

Han forventer ikke, at den manglende reaktion fra havnene er udtryk for, at nogle havne har valgt, at de ikke længere vil kunne modtage skibe i international trafik.

/ritzau/