Dykkerbåd drev væk fra dykkere

To dykkere oplevede enhver dykkers frygt ud for kysten ved Kalundborg. Da de nåede op fra deres vrag-dyk var deres dykkerbåd drevet væk. SOK fandt senere de to dykkere, forkomne, men i live

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er næppe den sjoveste måde at bruge lillejuleaften på: Alene i tågen midt i det kolde Samsø Bælt og ingen båd i sigte.

Det var det syn, som mødte to fritidsdykkere, da de søndag middag kom op til overfladen efter et dyk mellem Røsnæs og  Samsø.

Ifølge Søværnets Operative Kommando (SOK) var dykkerne sejlet ud fra Røsnæs med to kammerater. De skulle vente i en båd på overfladen, mens dykkerne selv var nede ved et vrag på havbunden. Men ankertorvet kom til at file mod vraget, så rebet til sidst blev gnavet over og båden begyndte at drive væk.

Der var kun knap 400 meters sigt på stedet og de to mand i båden havde svært ved at holde sig på den rette position. Så til sidst måtte de opgive at finde dykkerne igen og ringe efter hjælp.

Hos SOK indså man da også, at situationen hurtigt kunne blive kritisk, og redningshelikopteren fra Skrydstrup blev sendt i luften. De to dykkere nåede at ligge i omkring 45 minutter i havoverfladen, før helikopteren fandt dem.

- De var kolde, men ved godt mod. Så de blev fløjet til sygehuset i Skejby til et tjek, siger vagthavende officer hos SOK.

/Ritzau