Dumpe-karakter til sygehusplan

I morgen vedtager politikerne, at der skal være seks akut-modtagelser i Region Sjællands sygehusvæsen. Men det er og bliver en rigtig dårlig ide. Sådan lyder det fra de overlæger, der skal føre planen ud i livet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er ikke tvivl om, hvad de ledende kirurgiske overlæger i Region Sjællands Sygehusvæsen mener om politikernes sygehusplan.

-Ja, hvis det er efter den gamle karakterskala, så er vi nede på 03, siger ledende kirurgisk overlæge Karsten Bech til TV2 ØST.

Politikerne lægger op til at Region Sjælland skal have akut-modtagelse på Holbæk, Slagelse, Næstved, Nykøbing Falster, Køge og Roskilde Sygehuse. I Næstved og Roskilde er akutmodtagelsen forbeholdt kræft og hjertepatienter

Men seks akut modtagelser er alt for mange, mener de ledende overlæger i kirurgien. Overlægerne foreslår derfor maksimalt tre akutmodtagelser. I Køge, Slagelse og en sattelit akutmodtagelse på Nykøbing Falster sygehus, p.gr.a. geografien.

Men politikerne giver ikke meget for overlægernes forslag.

-Det er kun fordi lægerne tror det er deres sundhedsvæsen. Hvis de har givet os 03, sår har de fået 00 i at sikre fremtidens sygehusvæsen i Region Sjælland, siger socialdmokraternes politiske ordfører Tommy Kamp.

Overlægerne er bekymret for det faglige niveau. Ifølge overlægerne er problemet mangel på speciallæger. Hvis der etableres seks akutmodtagelser, må sygehusvæsenet  benytte mange lægevikarer, men det duer ikke siger overlægerne.

-Vikarerne har ikke den uddannelse vi givere vores faste læger, og derfor er kvaliteten ikke i orden, fastslår den ledende kirurgiske overlæge Karsten Bech.