Duel om borgmester-post

Kampen om borgmesterposten i Kalundborg er i gang oven på Tommy Dinesens farvel. Duellen står mellem en socialdemokrat og en SF'er. Partiet, der afgør kampen, er Dansk Folkeparti.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgmestervalget i Kalundborg står reelt mellem Allan Orris fra SF og socialdemokraternes Kaj Buch Jensen. Én af de to skal tage over, efter SF's Tommy Dinesen gav i denne uge besked om, at han forlader posten af helbredsmæssige årsager.

Konstellationen med SF, socialdemokraterne og Dansk Folkeparti fortsætter. Dermed bliver det et ægtepar valgt ind for Dansk Folkeparti, der bliver tungen på vægtskålen. Her vil man endnu ikke ud med, hvem man peger på, men man kræver ikke noget rent politisk.

- De ting vil vi ikke blande ind i denne debat. De er begge kompetente, så det bliver svært at vælge. De er begge udvalgsformænd, så det vigtigeste er, at der ikke kommer et hul efter dem, som ikke kan udfyldes, siger Peter Jacobsen, der er gruppeformand hos Dansk Folkeparti i byen.

Allan Orris er uddannet socialpædagog og har været ansat som skoleinspektør. Kaj Buch Jensen har i 35 år undervist på Kalundborg Gymnasium. De har begge en fortid i hinandens partier. I teorien kunne socialdemokraterne danne flertal med Venstre i håbet om at få borgmesterposten.

- Det bliver der ikke tale om. Vi har et godt samarbejde i denne flertalsgruppe, og det vil vi fortsætte med. Nu gælder det om at få kabalen til at gå op, så både borgmester- og udvalgsposterne bliver fordelt bedst muligt, siger Kaj Buch Jensen (Soc.dem.)