DSB: Kattegatbro vil gavne hele landet

DSB vender tommelfingeren op for en ny bro og hurtigtog over Kattegat. Det vil få ca. 10.000 til at pendle mellem Østjylland og København, forudser DSB.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Højhastighedstog fra København til Århus og Horsens på en time. Tog til Aalborg på to timer. Tog til Esbjerg på to en halv time.

For første gang kommer DSB med et bud på, hvad en bro med et hurtigtog over Kattegat vil betyde for rejsetiden, og hvordan det kan gavne udviklingen i hele landet, skriver Jyllands-Posten.

Miljøchef Jesper Mølgaard fra DSB, der netop har fremlagt DSB's bud på en trafikkonference i Aalborg, forklarer:

- En Kattegatbro vil knytte Danmark tættere sammen. Den vil gøre Danmark til en stor metropol. Der er et meget stort potentiale for indbyggerne i både Østjylland og København, men også gevinster til rejsende fra Esbjerg, Herning, Vejle og Ålborg, ligesom en Kattegatbro vil give et stort miljømæssigt løft, siger Jesper Mølgaard til avisen.

Udmeldingen får ros fra én af de hidtil mest skeptiske trafikeksperter, trafikforsker Henrik Harder Hovgesen fra Aalborg Universitet.

Jesper Mølgaard forudser, at 10.000-12.000 østjyder vil vælge at være pendlere og rejse frem og tilbage mellem Østjylland og København for at arbejde, hvis der kommer en Kattegatbro.