Drenge kastede benzinbombe mod hus

En 17-årig datter vækkede familien og slog alarm, da unge drenge satte ild på dens hus med en benzinbombe. Stedfaderen fangede gerningsmand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis en familie på Strandvejen 95 i Reersø mellem Kalundborg og Slagelse havde sovet sødt nær midnat natten til mandag, var den muligvis aldrig vågnet igen.

Heldigvis var familiens ældste datter, Celine Amdi, stadig oppe, så derfor reagerede hun hurtigt, da tre-fire unge drenge kastede en molotovcocktail på deres hoveddør, så den brød i brand.

- Jeg sad of så film, og så hører jeg et brag. Det brænder ved døren, så jeg løber op og vækker min mor og stedfar. Min lillesøster løb selv ud, for hun blev bange, da hun kunne se det oppe i vinduet, siger Celine Amdi til TV2 Øst. 

Betjente blev tilkaldt med det samme, oplyser Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- De fik heldigvis selv slukket ilden hurtigt. Stedfaderen for ud af døren og fik fat i en 14-årig dreng, mens to andre jævnaldrende stikker af, fortæller han.

Den ene dreng er nu afhørt, og politiet kender identiteten på de andre, der også skal afhøres. Carsten Andersen forsikrer, at sagen følges op i samarbejde med de sociale myndigheder.

- Det kan godt være, at drengene siger, det er en slags drengestreger. Men de er godt nok alvorlige, for det kunne jo være gået helt galt, siger han.

Politiet ved endnu ikke, om der var noget motiv til ildspåsættelsen, eller om huset var tilfældigt udvalgt.

Da TV2 Øst i dag besøgte familien var een af drengenes fædre på visit hos familien. Han undskyldte mange gange for sin søns opførsel og lovede, at alle drengene senere ville komme forbi og sige undskyld.