Drama i Ringsted Menighedsråd

Formand måtte suspendere et menighedsrådsmøde, fordi bølgerne gik for højt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bølgerne gik så højt på aftenens møde i Ringsted Menighedsråd, at formanden Claus Bedemann til slut ikke så anden udvej end suspendere mødet, til der igen falder to over tropperne, skriver Dagbladet.

Efter formandens mening tager det godt en uges tid. I hvert fald lød hans melding i aftes på, at mødet genoptages næste torsdag 6. december.

Det, der udløste den hede diskussion, var et ønske fra indremissionær Peer Mikkelsen om at udtræde af menighedsrådet. Han er flyttet til Sønderjylland og fået embede der. Selv om det er sket for et par måneden siden, havde han ikke lige husket skriftligt at få sendt sin ansøgning om udtræden af rådet før nu. Den forelå så som første punkt på mødet i aftes og blev med tilhørende takketale fra formanden godkendt i enighed.

Men så var det også slut med enigheden. Med udsigt til aftenens efterfølgende højdepunkt - valg af formand for menighedsrådet - nægtede Peer Mikkelsen nemlig at forlade sin stol og overlade pladsen til sin stedfortræder Annette Jørgensen.

Han mente, at den bevilgede udtræden først gjaldt efter mødet, mens formanden efter en forhåndssnak med eksperter i menighedsrådsforeningen gjorde gældende, at Peer Mikkelsen var forhenværende i det øjeblik, det øvrige råd har godkendt ansøgningen.

Ekspertudsagn eller ej, Peer Mikkelsen blev siddende, mens diskussionen for og imod hans udtræden bølgedestadig højere omkring bordet i menighedsrådssalen i Sognegården. Den sluttede først efter godt en times tid, da formanden valgte at suspendere mødet - og dermed afgørelsen af sit eget genvalg.