Doping skal straffes hårdere

Straffen for dopingkriminalitet skal fordobles. Det mener chefpolitiinspektøren i København. Udmeldingen kommer efter en række ransagninger på blandt andet Sydsjælland og Lolland-Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Store mængder anabolske steroider blev beslaglagt ved ransagninger på 26 adresser i mandags. Blandt andet politiet på Sydsjælland og Lolland-Falster gjorde flere fund af de ulovlige midler.

De mange fund har fået chefpolitiinspektøren i København, Per Larsen, til at opfordre politierne til øge straffen for dopingkriminalitet. Det siger han til Berlingske Tidende.

- Den aktuelle sag viser, at det drejer sig om organiseret kriminalitet af den groveste slags, siger Per Larsen til avisen.

Per Larsen foreslår blandt andet, at strafferammen for dopingkriminalitet fordobles fra to til fire års fængsel, og samtidig ønsker han videre beføjelser for politiet med hensyn til overvågning af dopingkriminelle.

Ifølge justitsminister Lene Espersen (K) overvejer regeringen i forbindelse med udarbejdelsen af en handlingsplan fra Kulturministeriet muligheden for at skærpe straffen på området.