¨

Dommer træt af forsinkelser

Foto: TV ØST

En sag om svindel i Kalundborg er blevet udskudt så mange gange, at dommeren nu agter at tage hul på den, uanset hvem der møder op i retten.

En sag mod i alt 6 mænd i alderen fra 42 til 68 år fra blandt andet Kalundborg og Holbæk-området skulle efter 11 retsmøder være afsluttet i december. De 6 mænd er tiltalt for million-bedrageri mod Novo Nordisk i Kalundborg.

Men sagen er slet ikke kommet i gang, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Første retsmøde måtte udskydes, da en forsvarsadvokat ikke mødte op. De næste retsmøder blev ligeledes udskudt, da en anden forsvarsadvokat blev ramt af længerevarende sygdom, og der derfor skulle findes en ny forsvarsadvokat. De 2 seneste retsmøder måtte ligeledes aflyses. Denne gang, fordi 2 af de tiltalte ikke mødte op.

Aldrig oplevet noget lignende

Nu er dommer Lis Hævdholms tålmodighed imidlertid sluppet op, og hun agter at afvikle retsmødet fredag, uanset hvem der møder op eller ikke møder op i Retten i Holbæk.

- Jeg har aldrig i mine mere end 40 år som dommer oplevet en enkelt retssag blive ramt af så mange forhindringer og forsinkelser. Det store problem er, at der i loven ikke er taget stilling til, om man i sager med flere tiltalte kan afhøre nogle af de tiltalte, mens andre ikke er til stede. I loven står der, at man kan afhøre vidner og synsmænd, men der står intet om de medtiltalte. Min vurdering er, at det kan man, og det gør vi fredag, siger Lis Hævdholm til dagbladet Nordvestnyt.

Nu er forventningen, at sagen er afsluttet sidst i april 2014.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App