Døllefjelde-Musse vil druk til livs blandt unge.

Druk blandt 12-13 årige børn skal bekæmpes. Derfor strammer Døllefjelde-Musse op på reglerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alle der i år vil overnatte på Døllefjelde-Musse Markeds campingområde skal registreres med navn, fødselsdato og telefonnummer og skal derudover bære et markeds-armbånd

- Unge mennesker  vil vi gerne have til markedet, men vi vil ikke have unge under 15 år alene og uledsaget på vores campingplads om natten, siger formand for Døllefjelde-Musse Marked Ole Ottosen.

Markedet vil stramme op overfor unge ned til 13 år der færdes berusede på markedspladsen, og det er tiltrængt mener flere markedsgæster.

- Der var sprut og de rendte og smed med flasker og ting og sager og det gik vildt for sig, fortæller Kirsten Brandes fra Vordingborg om sidste års marked.

Møder vagterne unge på campingpladsen uden armbånd er der ingen kære mor.

- Hvis  der er meget unge der skulle være kommet herind udenom vagten, så vil der blive ringet til deres forældre om at afhente deres barn, siger formand for Døllefjelde-Musse Marked Ole Ottosen.

De unge modtager de nye regler positivt.

- Jeg synes det er helt fint. De har ikke noget at lave hernede når de er så små og så om natten. Da jeg var 14-15 år måtte jeg ikke være hernede til 2-3 stykker om natten, siger 17 årige Sarah Kjøller fra Nykøbing Falster.

- På en måde synes jeg det er fint nok, men da jeg var 15 år ville jeg nok have været lidt irriteret over det, siger 16 årige Thomas Bonnen fra Nysted.

Markedsledelsen mener at de gør alt for at forhindre at de unge får adgang til alkohol. Men for de unge er det tilsyneladende ikke svært at få adgang til alkohol - selv på markedspladsen.

- Jeg kender nogen som kan købe alkohol selvom de er under 15 år, siger Sarah Kjøller.

 I et forsøg på at komme i dialog med de unge om deres alkohol vaner vil SSP folk i aften også være på markedet.