¨

Døgn-biblioteker er en succes

Foto: TV ØST

Mere end 50 biblioteker landet over har lagt stilen om og gjort sig til såkaldt »åbne biblioteker«. Det betyder lange åbningstider som en Døgn Netto, og det betyder også, at borgerne selv kan låse sig ind - selv om bibliotekaren er gået hjem. Det har haft en markant effekt. Udlånet er steget markant, fortæller Berlingske.

Også antallet af besøgende er steget. Tendensen går igen over hele landet - fra Vesthimmerland til Lundby i Vordingborg Kommune.

- De åbne biblioteker har gjort, at vi for første gang i en årrække har haft en stigning i besøgstallene på 1,5 mio. besøgende fra 2008 til 2009, fortæller Erik Thorlund Jepsen, funktionsleder for biblioteksudvikling i Styrelsen for Bibliotek og Medier.

Projektet med de udvidede åbningstider startede i Silkeborg i 2006. Langsomt, men sikkert har det spredt sig til det meste af Danmark, og Erik Thorlund Jepsen vurderer, at flere biblioteker vil åbne op.

- Det vil brede sig. Perspektivet er, at vi giver et udvidet tilbud til borgerne, som gør, at de kan udnytte bibliotekets service uden for normal åbningstid og arbejdstid, siger han til avisen.

00:33 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App