¨

Døde fisk i Odsherred

Foto: TV ØST

Op mod tusind døde hav- og regnbueørreder er observeret ved Sejerøbugten i løbet af det seneste døgn. Årsagen er endnu uklar.

I dag kunne en del lystfiskere og andre forbipasserende i Odsherred få sig et overraskende syn langs strandkanten ved Havnsø.

Søren Jensen er lystfisker og sommerhusejer i området mellem Ordrup Næs og Knarbos Klint. Tirsdag ser han pludselig mellem 600 og 800 døde fisk – dagen før var der ingen.

- Man får da først og fremmest et chok, når man ser så mange fisk ligge i vandet. Og så er det nogle af de fineste spisefisk, man overhovedet kan få, siger Søren Jensen.

Udover hans observation har Danmarks Sportsfiskerforbund tirsdag morgen fået en melding om mindst 1000 døde regnbue- og havørreder ved Sejerøbugten. Fiskene vejer mellem 2,5 og 3 kilo. Forbundet mener, at det kan skyldes alger.

Kommune: To mulige årsager

Der kan være to årsager til de mange døde fisk i vandkanten, mener Odsherred Kommune. 

-Den ene teori er, at de har været i fangeskab. Nogen er blevet trætte af dem og har så læsset dem af her. Men adgangsforholdene taget i betragtning, virker det ikke sandsynligt. Den anden teori er, at en større mænge fisk er døde af chatonella-alger, siger Rasmus Kruse Andreasen, landskabsforvalter hos Odsherred Kommune.

Selvom det i følge kommunen ikke er deres ansvar at undersøge årsagerne, har landskabsforvalteren nu sendt en død fisk til undersøgelse på Københavns Universitet. Der forventes svar efter Påske.

Mågerne rydder op

Hvis man spadserer en tur i de kommende påskedage langs bugten, kan fiskene dog være lidt svære at finde, da mågerne har travlt med at få stillet deres appetit.

01:50 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App