¨

DMI om stormflod: - Det værste er overstået

Sakskøbing Havn oversvømmet. Billedet her er taget på Nykøbingvej. Foto: Anders Garde - TV ØST

Stormfloden har nået sit toppunkt, men DMI varsler fortsat om forhøjet vandstand ved Lolland-Falsters sydkyst og Smålandsfarvandet.

2019 har fået hæsblæsende start. Stormen Alfrida har siden i går skabt oversvømmelser flere steder i regionen. Især sydkysten af Lolland-Falster og Smålandsfarvandet har været ramt af forhøjede vandstande.

Det ser dog ud til, at det værste er overstået, fortæller vagthavende ved DMI, Klaus Larsen til TV ØST.

- Vandstanden er ved at falde temmelig meget flere steder. Det burde være ved at toppe på den sydlige del af Lolland-Falster.

Lolland-Falsters sydkyst og smålandsfarvandet har siden i morges ligget i DMI's kategori 3 'Meget farligt vejr', og ligger nu i kategori 2 'Farligt vejr'. 

  Foto: DMI

Havne og strande oversvømmet

Stormfloden har allerede lagt flere strande og havne under vand. Lige nu står det værst til på Lollands sydkyst, hvor vandstanden ligger 1,55 meter over normalt niveau. På Hesnæs og i Kalvehave er vandstanden halvanden meter, mens Bandholms vandstand ligger lige under halvanden meter.

Et af de steder, der er ramt af stormfloden, er havnebyen Guldborg, der både er placeret på Lolland og Falster. Her har det kraftige blæsevejr skyllet store vandmasser ind.

  Foto: Anders Garde - TV ØST

I den lokale burgerrestaurant Café Lagunen står restaurantejer, Brian Krag Andersen i gummistøvler og holder øje med udviklingen.

- Lige nu står jeg i forretningen og kan se, at vandet slår mod hoveddøren. Indenfor kan vi klare 10 centimeter, inden det går i elektriciteten, og derefter må vi bare krydse fingre for, at det trækker tilbage, fortæller han til TV ØST.

Restaurantejer Brian Krag Andersen frygter, at vandstanden stiger yderligere. Foto: Brian Krag Andersen

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App