DMI lover vaskeægte oktobervejr til alle

Hold ikke vejret, mens du venter på solskin, lyder opfordringen fra DMI. Der er kun lille chance for at se solen i den kommende tid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kalenderen viser oktober, og det danske efterårsvejr tager da også for alvor fart den kommende uge.

Det fortæller vagthavende meteorolog Frank Nielsen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Det bliver efterårsvejr med turbo på. Vi har haft en uge med højtryksvejr og østenvind, men nu kommer der et tryk fra vest, som er koldere. En jetstrøm ude fra Atlanten. Den bliver efterfulgt af regn, byger og blæst. Det bliver ugens overskrift, siger Frank Nielsen.

Våd september - våd oktober

Vejret er typisk for årstiden, fortæller meteorologen.

- Vi har jo haft en meget våd september, så man kan sige, at vi fortsætter oktober, hvor vi slap i september. Det regner ikke uafbrudt, men det er meget ustadigt, siger Frank Nielsen.

Temperaturmæssigt er der heller ikke mange lyspunkter, forklarer den vagthavende meteorolog.

- Vi starter med omkring 15 grader, og vi kommer ned omkring 12-13 grader i løbet af dagtimerne, når det er koldest. Vi kan komme ned omkring fem om natten, men temperaturen vil typisk ligge på ti om natten og 15 om dagen.

Højere temperaturer - måske

Der er et spinkelt håb om, at temperaturen kan stige, som ugen skrider frem. Men man skal nok ikke holde vejret, mens man venter på de varmere tider.

- Det kan godt være, at temperaturen vil stige, når vi bevæger os lidt fremad. Det ser det bare ikke ud til. Men vi må vente og se, siger Frank Nielsen.

Han udpeger tirsdag og fredag som de potentielt bedste dage i ugen, hvor muligheden for at se solen er til stede.