Digital radiosender starter på Sydsjælland

Nu kan lyttere på Sydsjælland, Nordfalster og Møn modtage 17 digitale radioapparater, hvis de har investeret i en DAB-radio

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er godt nyt til radiolytterne på Sydsjælland, Nordfalster og Møn.

Den længe ventede digitale radiosender i Kalvehave er nemlig i luften, og det betyder, at lytterne nu kan vælge mellem 17 digitale radiokanaler fra DR, TV2 Radio og Radio 100FM. 14 af disse kanaler kan man ikke modtage med en gammeldags transistorradio - men udelukkende med en af de nye digitale radioapparater.

Til de helt små børn er der børnekanalen O-LINE. For teenagerne BOOGIERADIO. For de lidt ældre teenagere findes P3. For de voksne, der synes at P3 er for larmende og P4 for gammeldags, er der blandt andre DR HIT og DR COCO. Og så har DR også en række andre musikkanaler - blandt andre DR Klassisk, der sender klassisk musik døgnet rundt og DR ROCK, som sender rock.

Samtidigt findes TV2 Radio og Danmarks mest populære kommercielle radio Radio 100FM, samt dens søsterkanal Radio Soft, der spiller soft musik døgnet rundt.

En af de lyttergrupper der har været lidt "lost" i krigen om radiolytterne, har været de ældre lyttere. Men dem er DR nu kommet til undsætning med en speciel kanal.

- DR P4 Danmark har noget af de bedste fra P4 netværket, det bedste fra DR´s arkiver og så musik, der tiltaler de ældre lyttere, siger Christian Kjeldsen, der er projektleder for DAB Digital Radio Danmark.

Han glæder sig over, at radiostationerne laver målrettede kanaler for bestemte musikalske genrer eller aldersgrupper.

- DR Dansktop er et glimrende eksempel på dette. Kanalen er sammen med DR Hit og Radio Soft konstant på listen over de 10 mest populære radiokanaler i Danmark, siger Christian Kjeldsen.

Vil man lytte til de nye - og gratis - radiokanaler, skal man investere i en digital radio - på samme måde som man for at se digital TV skal købe sig et nyt TV. Programmerne er til gengæld gratis at lytte til og inkluderet i licensen, fortæller Christian Kjeldsen.

Mere kan læses på hjemmesiden dabradio.dk, der fortæller alt om digital radio i Danmark.