DGI: Sundheden i e-sport kommer i flere aspekter

Flere og flere spiller e-sport og DGI bakker op. For selv om det ikke er løb og dans, så er der stadig sundhed gemt i gaming.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

E-sport boomer blandt landets unge her i regionen.

Lige nu er der 14 foreninger, hvor medlemmerne kan dyrke e-sport og 15 nye er på vej.

Danmarks næststørste idrætsorganisation DGI har nu en gren, der hedder DGI Esport. Men hvordan hænger e-sport sammen med gymnastik og idræt, som DGI ellers står for?

- I DGI har vi for et par år siden set, at idrætsforeningerne allerede begyndte at lave e-sportsaktiviteter. Og DGI vil gerne støtte op om de aktiviteter og skabe gode aktiviteter sammen med vores idrætsforeninger, og derfor ligger det lige til højre benet også at gøre det inden for e-sporten, siger Martin Fritzen, der er projektleder for DGI Esport.

- Vi synes, det passer rigtig godt ind i mange af de værdier, vi har i DGI.

quote Vi synes, det passer rigtig godt ind i mange af de værdier, vi har i DGI

Martin Fritzen, projektleder for DGI Esport

Det sociale er sundt

Måske er det en fordom, men nogle forbinder gamere med cola, chips og usund livsstil. Hvori består det sunde?

- Sundheden i e-sport kommer i flere aspekter, forklarer Martin Fritzen.

- Vi har lige hørt fra Sørby og Tømmerup, at fællesskabet og det med at lave ting sammen - det sociale fællesskab er enormt vigtigt. Og så har vi den mere fysiske sundhed i at bevæge sig, og der har vi i DGI lavet en træneruddannelse, hvori den fysiske bevægelse og ergonomi og kost og motion indgår. Så vi kommer ligeså stille til at arbejde med sundheden i e-sport. Og faktisk er Danmark foregangsland på det her område. Så vi vil se sundhed, fysik og kost og motion mere indblandet i e-sport i fremtiden.

Se hele indslaget om e-sporten, der boomer her i regionen: 

E-sporten vokser eksplosivt i Danmark og i vores landsdel skyder foreninger også op med rekordfart. I Tømmerup udenfor Kalundborg har de også fået deres egen forening - hvor medlemstallet vokser uge for uge.

Unge lærer om taktikker og strategier

Lasse Christensen på 13 år er en af de spillere, der kommer i klubben i Tømmerup.

- Jeg drømmer om, at jeg bliver en af de gode spillere, der optræder og kommer ind og spille foran 1.000 mennesker, siger han.

Mange af de andre gamere er på samme alder som Lasse Christensen, mens aldersgrænser på skydespil er på 16 og 18 år. 

Hvordan håndterer I det?

- Vi har umiddelbart den holdning, at vi vil hellere have dem ned i idrætsforeningen, hvor vi kan tilbyde dem nogle stærke fællesskaber og gode trænere og en måde at være sammen om spillet på, hvor vi både kan lære dem talemåder og taktikker og strategier, så de unge nemmere kan håndtere spillene, siger Martin Fritzen.