DF sender sygehusplan til gennemtjek - flytning af kræftpatienter udskydes

Region Sjælland venter med at beslutte, om regionens plan for sygehusene skal tilpasses med en række flytninger af sengepladser til kræftpatienter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er sket meget i det danske sundhedsvæsen i løbet af de seneste otte år.

Derfor vil Dansk Folkeparti med fuld opbakning fra de andre partier i Region Sjælland vente med at flytte mere rundt på sygehusenes sengepladser og medarbejdere.

quote Vi skal se på, om tilpasningerne passer til med dagens Danmark, så vi er sikre på, at vi tager de rigtige beslutninger

Gitte Simoni, gruppeformand for Dansk Folkeparti og regionsrådsmedlem i Region Sjælland.

Det var tilpasninger af sygehusplanen, som Region Sjælland ellers meldte ud i sidste uge.

I sidste uge var tanken nemlig, at sygehusplanen skal fremrykkes, således at en række onkologiske sengepladser og personale skal flyttes fra Ringsted Sygehus og Næstved Sygehus til Sjællands Universitetshospital i Roskilde, før det hele skal samles på universitetshospitalet i Køge, når det står klar om nogle år.

Men disse forslag til flytninger giver anledning til at give hele sygehusplanen, som blev udarbejdet i 2010, et gennemsyn, mener Gitte Simoni, der er gruppeformand for Dansk Folkeparti og regionsrådsmedlem i Region Sjælland.

Region Sjællands sygehusplan

- Det, vi foreslår og får fuld opbakning til, er, at vi ser hele sygehusplanen efter med et serviceeftersyn. Vi skal se på, hvad der holder i dag, og hvad har ændret sig med tiden. Sygehusvæsenet har ændret sig meget på otte år, så vi skal se på, om tilpasningerne passer til med dagens Danmark, så vi er sikre på, at vi tager de rigtige beslutninger, siger Gitte Simoni til TV ØST.

Ringsted Sygehus under afvikling

En af de tilpasninger, som Region Sjælland arbejder med, er at flytte brystkirurgisk afdeling på Ringsted Sygehus til Universitetshospitalet i Roskilde.

Det har siden 2010 været planlagt at Ringsted Sygehus, som omfatter relativt få afdelinger, skal udfases og overføres til Sjællands Universitetshospital i Køge senest i 2022.

Men med denne flytning vil udfasningen måske foregå før tid.

Mandag mødtes forretningsudvalget i Region Sjælland blandt andet for at drøfte disse tilpasninger af sygehusplanen, men der var fuld opbakning til Dansk Folkepartis ønske om at se planen i gennem, inden beslutningerne træffes. 

Der er nemlig ikke tid til hovsa-løsninger, men en gedigen gennemgang af planen, mener Gitte Simoni.

- Problemet er, at vi beder vores medarbejdere om at flytte arbejdsplads, og vi vil være sikre på, at det er det rigtige vi gør. Det, vi gerne vil se på, er, hvad disse tilpasninger betyder overordnet for hele sygehusplanen og sundhedsvæsenet i Region Sjælland, siger hun.

Administrationen i Region Sjælland har nu fået til opgave at gennemse sygehusplanen. De varslede tilpasninger skal drøftes i forretningsudvalget inden årsskiftet.