DF: Pendlerne får tidligst flere penge til efteråret

DF's skatteordfører Mikkel Dencker er skuffet over dagens melding fra Skatterådet. Men der er ikke mere at gøre for pendlerne, før sommerferien er ovre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke mere end tre uger siden, at DF troede fuldt og fast på, at der var flere penge på vej til pendlerne nu og her i form af et forhøjet befordringsfradrag. 

- Regeringen plejer jo at være lydhør over for, hvad vi ønsker fra dem, så det er en sag jeg tager op med skatteministeren, for at han også kan lægge pres på Skatterådet, og det tror jeg vil batte noget, sagde Mikkel Dencker, skatteordfører for DF, til TV2 Øst den 26. maj.

Men da dagens melding fra Skatterådet lød på, at befordringsfradraget ikke bliver sat op, var skuffelsen til at tage og føle på.

- Jeg synes ligesom, at der var lagt op til det, når Skatterådet holder et ekstraordinært møde bare for at drøfte det her, så jeg er skuffet over, at man ikke gør noget ved det, siger Mikkel Dencker.

Skatteordføreren understreger i den forbindelse, at der næppe kommer nogen bedre løsning for pendlerne på denne side af sommerferien.

- Vi må appellere til, at Skatterådet gør deres arbejde i borgernes interesse engang til efteråret istedet for, og ellers vil vi fremsætte et lovforslag om at justere fradraget op, så det passer til de benzinpriser, der nu en gang er til den tid, siger Mikkel Dencker og fortsætter:

Det (lovforslaget, red.) kan vi først fremsætte, når Folketinget træder sammen igen, og det er så først til oktober.