Der må ryges - men det koster

På flere værtshuse ryges der fortsat på livet løs, selvom rygeloven er mere end en måned gammel. Flere steder er gæster og værthusholder blevet enige om at dele den bøde, der kan vanke, hvis der ryges i lokalerne

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To kroner om dagen - det er hvad stamgæsterne på værtshuset Falken må betale til bødekasssen for at få lov til at ryge i lokalerne.

- Jeg synes det er helt i orden at vi alle er med til at betale den bøde restauratøren måske skal betale, fordi vi sidder og ryger her på værtshuset, siger Dion Rasmussen, der er stamgæst på Café Falken i Holbæk.

Ifølge Holbæk Amts Venstreblad, er der indført bødekasse på flere værtshuse i nordvestsjælland kan pulse løs, selvom det er forbudt. På Café Falken er det restauratøren, der har foreslået gæster at det koster to kroner om dagen, at ryge i lokalerne.

-Jeg mener vi skal være fælles om det. Ellers skal jeg jo bare gå og lege politi siger restauratatør Bente Rasmussen til TV2 ØST.

Arbejdstilsynet begynder først at tjekke værtshuse og restauranter den 1. januar, men så falder hammeren også. I første omgang som påbud om røgfri værthuslokaler, og sker det ikke så vanker der bøder. Den første bøde lyder på 2000 kr. og bødens størrelse kan komme op på 10.000 kroner.