Der kommer færre, men bedre muligheder for de unge

René Christensen (DF) bakker op om aftalen om en ny forberedende grunduddannelse. Der kommer færre - men bedre valg, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Valgmulighederne bliver nu mindre for de unge. 

Et politisk flertal har netop aftalt en ny forberedende grunduddannelse (FGU). Produktionsskoler og voksenuddannelsescentre skal nu samles i en ny type uddannelse, der skal styrke indsatsen for unge uden en ungdomsuddannelse. 

Men selvom der kommer færre muligheder, bliver de til gengæld bedre, hvis man spørger René Christensen, folketingsmedlem fra Dansk Folkeparti.

- Jeg tror, det kommer til at betyde rigtig meget. For det, der sker nu, det er, at der ikke er så mange valg. Men der er nogle rigtig gode valg, siger René Christensen. 

- Det allerbedste er, at nu får man skræddersyet et forløb, hvor man også måler på, hvor det går for den unge, men også i forhold til kommunens og skolens ambitioner. Så det er rigtig godt. 

Hvordan skal de hjælpe?

Region Sjælland er den region med den største andel af unge mellem 15 og 29 år, der hverken har en uddannelse eller job.

Vores område er udfordret i forhold til unge, der ikke får en uddannelse eller et job. Hvordan skal det her konkret hjælpe de unge? 

- Det, der er vigtigt er, at man har det geografisk spredt. At de unge ikke skal have længere til uddannelser. Derfor er vi også glade for, at der er blødt op på det, siger René Christensen. 

- Når man kigger på Region Sjælland, så er det meget forskellige tilbud, man har i de forskellige kommuner. Nu står vi her i Guldborgsund, der er vi heldige. Der har vi både VUC, erhvervsskole og produktionskole. Men sådan er det bestemt ikke i hele Region Sjælland. Derfor var det også vigtigt for os, at det her med at have nærhed til sin uddannelsesinstitution var vigtigt.