Den rigtige påskebryg

Bag disken i ølbutikkerne, kan de tydeligt mærke påskens komme. Vi er nemlig rigtig glade for at specieløl til påskefrokosten. Vi har taget et tjek på udvalget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kasseapparaterne kimer til påskefest hos ølhandleren.

- Der er rigtig mange kunder, de sidste 10 dage op til påske, der er folk hårde ved os der bliver hylderne lænset, fortæller Michael Seindal, der er vin- og ølhandler i forretningen Tønden i Haslev.

Det er blevet en fast tradition at stille sæsonøl på bordet til påskefrokosten, og med de mange nye mikrobryggerier er udvalget større end nogensinde før.

- Mange af bryggerierne eksperimenterer jo med sæsonøl og så skal man jo lige prøve det hele. Nogle af dem smager så bedre end andre, siger Gert Toftlund, der er ude at hente øl til familiens påskefrokost skærtorsdag.

- Påskeøl og juleøl er et dansk fænomen, man ser det ikke rigtig andre steder. Men der kommer flere og flere forskellige slags, og vi får sværere ved at få plads til dem på hylderne, siger Michael Seindal fra øl- og vinhandlen i Haslev.

Og det på trods af at priserne på specialøllene ofte er 5-6 gange højere end almindelige øl.

Vi har bedt ølmanden komme med tre bud på lokale favoritter til påskebordet.

  • Påskebryggen Forårsblond fra Eastcoast Brewing i Tureby. Den skulle være god til leverpostejen og stegen.
  • Påskebryggen fra Stevns Bryghus, der er en sød øl, der vil gøre det godt til lam.
  • Forårsbryg fra Herslev Bryghus. En lys øl der skal på bordet efter silden og er rigtig god til osten.

Nyhedsoverblik