¨

Debat om ytringsfrihed

Foto: TV ØST

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen måtte i dag trække i land. Det sker efter han havde bedt sygeplejerskerne om ikke at debattere den høje dødelighed på Sygehusene i Region Sjælland i offentligheden

Personalet på regionens sygehuse bør ikke gå til pressen med deres utilfredshed, - den skal de holde internt. Det synspunkt er Regionrådssformanden citeret for i en artikel i Folketidende. Dansk Sygeplejeråd er rystet over udmeldingen:

"Det er da enormt afgørende, at en regionsrådsformand respekterer at medarbejderne har ytringsfrihed", siger Dansk Sygeplejeråds formand for sjællandskredsen, Helle Dirksen.

Steen Bach Nielsen erkender, at være citeret korrekt, men afviser at hans udmelding er et forsøg på lukke munden på sygeplejerskerne:

"Jeg vil afvise, at jeg har givet dem mundkurv på, det er ikke det der ligger i den udtalelelse jeg har givet til Folketidende. Jeg har bare sagt, at det er bedre at være optaget af at få problemerne løst end at skændes om hvem der har ansvaret for det ene eller det andet".

Det er ikke første gang Sygeplejerskerne præsenteres for hvad de opfatter som Politikeres forsøg på knægtelse af de ansattes ytringsfrihed - men ny er grænsen nået:

"Her (i Folketidenes artikel) står der noget sort på hvidt som kan tolkes som en krænkelse af ytringsfriheden, men vi oplever generelt, at der bliver reageret når medarbejdere ytrer sig, - siger Dansk Sygeplejeråds formand for sjællandskredsen, Helle Dirksen.

I en pressemeddelelse kridter Sygeplejerådet nu banen op: Der skal ikke uddeles mundkurve til de ansatte på sygehusene, politikerne skal derimod lytte til den offentlige debat, også når det er regionens egne medarbejdere der lufter deres utilfredshed.

Det første skridt til forsoning mellem parterne er taget. De to formænd har aftalt at sætte sig sammen og drøfte problemerne, i næste uge. Og det er ikke kun spørgsmålet om ytringsfrihed der skal på bordet:

"Jeg har den opfattelse, at vi har et fælles ansvar for at løse det her, og det vil jeg gerne tale med sygeplejerskernes formand om", -siger Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen.

Og Helle Dirksen er enig, i den betragtning:

"Ja, helt afgjort, selvfølgelig, men det er også helt afgørende at vores medlemmer trygt kan ytre sig, uden at de føler sig, eller oplever at de bliver afklapset".

02:04 Luk video

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App