De danske vægtere slutter sig sammen

Vægtere i 15 danske byer går for første gang nogensinde sammen i en ny forening, hvor de kan udveksle erfaringer og skabe mere synlighed om de danske vægteres arbejde

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For første gang nogensinde går de danske vægtere nu sammen i en forening.

Den nye forening holder lørdag stiftende generalforsamling i Ringsted, og målet er at skabe mere synlighed om vægternes arbejde, oplyser Ringsted Kommune i en pressemeddelelse.

Initiativtager til den nye sammenslutning af vægtere er Jørn Nybo, der er en af to vægtere i Ringsted.

- Der har været vægtere i Danmark i mange hundrede år, men de har aldrig været sluttet sammen i en forening før. Det gør vi nu for at vi kan lære hinanden at kende, og for at få inspiration fra hinanden til det arbejde, vi hver især laver i vores hjembyer. Samtidig er der vægtersammenslutninger i mange andre lande og dem vil vi også gerne arbejde mere sammen med, siger vægter Jørn Nybo fra Ringsted.

Tidligere var det blandt andet vægternes opgave at sørge for, at byernes gadelys var tændt i de mørke timer, og i de senere år er vægtertraditionen blevet genindført i 15 danske byer. Det forventes at omkring 30 vægtere vil deltage i weekendens generalforsamling.