Danske skolers kemi- og fysiklokaler sejler

Danmarks Fysik- og Kemilærerforening råber vagt i gevær efter Nr. Jernøse Skole ved Holbæk i sidste uge blev evakueret på grund af for gammel æter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danske folkeskoler kan være fyldt med æter og andre kemiske stoffer, som for længst har overskredet sidste anvendelsesdato, og som dermed udgør en fare. De ustabile stoffer risikerer at eksplodere, hvis en elev eller underviser uforvarende ryster en beholder med de gamle kemikalier, advarer Danmarks Fysik- og Kemilærerforening.

Advarslen kommer, efter at Nr. Jernøse Skole ved Holbæk i sidste uge måtte evakueres, fordi der var glemt en liter gammel æter i fysiklokalet.

- Der bliver ikke holdt godt nok øje med tidsfristerne, og man bør ikke se isoleret på hændelsen, fastslår næstformand i Danmarks Fysik- og Kemilærerforening, Kurt Lorentzen, i Ingeniøren.

Generelt sejler sikkerheden i fysik- og kemilokalerne, konkluderer Kurt Lorentzen, og han tilskriver det rent held, at antallet af elever, der kommer til skade, er meget lavt.

Læs mere:
Skole evakueret efter fund af sprængfarlige kemikalier
Nr. Jernøse Skole ved Holbæk måtte ved 14-tiden onsdag evakueres efter at der under en oprydning i skolens fysiklokale blev fundet krystalliseret æter.
Netnyhed fra 2008-04-30 20:45:00