Danmarks bedste lokalbane

Mens kritikken falder på DSB igen og igen, kører det på skinner på Lolland. Her snor sig nemlig en lokalbane, som er en af de bedste i Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I denne sammenhæng er det på sin plads at tale om, at DSB er kørt ud på et sidespor. Lollandsbanen er nemlig en af Danmarks førende lokalbaner.

- Lollandsbanen er nogen af de bedste til at drive tog i Danmark. De gør det på passagernes vilkår, og de er langt fremme teknologisk, siger Alex Landex, trafikforsker ved Danmarks Tekniske Universitet.

De rosende ord til Lollandsbanen overrasker ikke passagerne.

- Man kan gå på internettet, og så snakker man med nye folk hver dag, siger Tanja Rasmussen fra Frejlev.

- Det vildeste, jeg har prøvet her, er forsinkelser på op til fem minutter. Det er det hele, og det må man jo sige er noget af en kontrast til DSB, siger Martin Andersen fra Maribo.

Lollandsbanen har indført gratis internet, og passagerne har også mulighed for at følge med i TV2 News på skærme i toget.

- Der er mange flere muligheder i den nye teknologi. Vi regner med at indføre et system, hvor passagerne via skærme og internet kan få at vide, om deres bus venter, hvis toget er forsinket. Derudover arbejder vi på at gøre vores startportal på internettet til en platform for lokale forretninger, siger Benny Esmann Jensen, direktør for Lollandsbanen.

Besøg temasiden om FREMTIDENS TRAFIK