Danmark Redder Liv: Her tilmelder flest frivillige førstehjælpere sig

Der er stor forskel på, hvor i regionen de fleste frivillige førstehjælpere har tilmeldt sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er stor forskel på, hvor de frivillige førstehjælpere kommer fra.

Det viser en oversigt over de førstehjælpere, der har tilmeldt sig. 

For netop nu skal der findes 2.000 frivillige førstehjælpere i Region Sjælland inden måneden er omme. Indtil videre er der fundet 1.713 førstehjælpere i regionen.

Førsteshjælperne skal findes som led i kampagnen Danmark Redder Liv, der er oprettet af Dansk Folkehjælp, Region Sjælland og FirstAed. Og det er i samarbejde med TV ØST, Folketidende Gruppen, Sjællandske Medier og P4 Sjælland, at de 2.000 førstehjælpere skal findes.

Stevns i bund 

Men der er stor forskel på, hvor førstehjælperne kommer fra. Tallene viser nemlig, at der er færrest fra Stevns, der har valgt at tilmelde sig som førstehjælper med sine 2,04 procent. 

I den anden ende af skalaen ligger Guldborgsund og Næstved kommuner, hvor der er 11,92 procent tilmeldte førstehjælpere.

Førstehjælperne skal sikre, at folk, der får hjertestop, får hurtig hjælp. Chancen for overlevelse bliver nemlig reduceret med ti procent for hvert minut, der går. Derfor skal førstehjælperne kunne nå frem, så personen med hjertestop hurtigst muligt får livreddende hjerte-lungeredning, så flere overlever.

Vil du nå at hæve din kommunes tal? Så tilmeld dig som førstehjælper her.

Artiklen fortsætter under grafikken.

 

Ny teknologi hjælper

Førstehjælperne skal indstille en app på deres smartphones. Det er ved hjælp af app’en, at førstehjælperne får besked, hvis en person i nærheden har fået hjertestop.

Via app’en får førstehjælperen besked om, hvilken rolle personen har. Om vedkommende skal give førstehjælp, hente hjertestarter eller hjælpe til med hjerte-lungeredningen på hændelsesstedet.

HVAD SKAL EN FØRSTEHJÆLPER?