Dagbladets overskud mindre end sidste år

10,8 mio. kr. står der på bundlinjen hos Udgiverselskabet Dagbladet. Store it-investeringer har kostet penge, så overskuddet er mindre end sidst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Udgiverselskabet Dagbladet, der bl.a. omfatter Dagbladet i Roskilde, Køge og Ringsted samt Frederiksborg Amtsavis, gav et overskud på 10,8 mio. kr. efter skat i 2006. Det er 3,6 mio. kr. mindre end i 2005, men resultatet udtrykker "kontinuitet og stabilitet", anfører ledelsen i sin årsrapport.

Dagbladet har opdateret alle medarbejdernes it-kundskaber og lagt sine systemer om, og det har krævet betydelige investeringer, og det er ifølge årsrapporten de største it-ændringer på én gang i selskabets historie.

I 2006 er avisredaktionerne blevet omlagt, så de svarer til de nye regioner og kommuner, og samtlige journalister er blevet uddannet i at tage foto.

Distributionsomkostningerne er steget, fordi yderligere fem af selskabets ugeaviser nu bliver omdelt af Postdanmark. Dagbladet har haft problemer med at skaffe stabile bude, og det har gjort læsere og annoncører utilfredse.

I 2007 ser Dagbladet frem til at anskaffe sig et nyt trykkeri. Provinstrykkeriet flytter til større og mere tidssvarende lokaler i Vordingborg Kommunes industriområde. Og fra en amerikansk leverandør får trykkeriet leveret en topmoderne rotation inden sommer. Alt i alt kommer det til at koste omkring 50 mio. kr., men Dagbladet regner med at få noget i kassen fra salget af trykkeriets nuværende ejendom i Vordingborg.

Dagbladet udgiver fire daglige aviser, 16 ugeaviser, fem specialaviser og driver en række hjemmesider.