Cykelglæde i Tølløse

I den lille by Tølløse på midtsjælland havde de i dag svært ved at få armene ned. Byens stolthed cykelrytteren Michael Rasmussen kørte sig i går i spidsen af årets Tour de France

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den lille bjergrytter snuppede i går både den gule og prikkede trøje i det store cykelløb, og den bedrift var de i dag særdeles stolte af i hjembyen på Midtsjælland.

- At det blev gult, det er jo totalt en overraskelse. Helt fantastisk. Det er næsten det største, vi har oplevet, siger Dagny Rasmussen, Michael Rasmussens mormor, der sammen med manden Poul Rasmussen følger intenst med i barnebarnets bedrifter.

Det er på de bakkede landeveje på Midtsjælland benene blev lagt, til de store præstationer den lille bjergrytter har stået bag de seneste år. For 8 år siden vandt han VM i mountainbike, og siden da er det kun gået fremad for cykelsmedens søn, der i dag for længst er blevet hele Tølløses bysbarn.

- Vi er rigtig stolte af ham. Nu må folk snart vide, hvor Tølløse ligger på landkortet, siger Kirsten Hansen fra den lille by.

Der er dog stadig to uger tilbage af Touren, inden det bliver afgjort, om Michael Rasmussen skulle nå helt til tops. 

- Jeg håber det, men jeg tør ikke tro på det, bedyrer Dagny Rasmussen. 

- Han er jo ikke den skrappeste til enkeltstarterne, der taber han jo som regel tid, supplerer Poul Rasmussen.