Chauffører tør ikke stoppe

Trusler og stenkastende unge er blevet dagligdag for chaufførerne på Linie 401 i Ringsted. Problemet er nu så stort, at busselskabet i sidste uge valgte at lade være med at stoppe på Søndre Parkvej om aftenen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hassan Othman er chauffør på bybus 401. I sidste uge måtte han stoppe midt på sin rute, stige ud og fjerne en bunke cykler, som en gruppe unge havde lagt foran bussen. Da han steg ud, begyndte gruppen af unge at smide sten på bussen.

- Jeg blev sur og lidt bange og ringede til politiet, siger Hassan Othman.

Busserne A/S, som betjener linie 401, har oplevet flere eksempler, hvor chaufførerne er blevet chikaneret, råbt af, og har fået kastet alt fra æg til sten på busserne. Nu har selskabet fået nok, og i næste uge skal de til krisemøde med kommunen og trafikselskabet Movia.

- I yderste konsekvens bliver vi nødt til at køre uden om Søndre Parkvej. Det er jo den nemmeste løsning, men vi håber, at der kan findes en anden, siger Bent Brønsbjerg, som ejer Busserne A/S.

Bent Brønsbjerg er godt og grundig træt af de gentagne eksempler på chikane. 

- Mine chaufførerne gør et stykke arbejde, som er til gavn for mange, og jeg synes, at det er forfærdeligt, at de ikke kan få lov til at gøre det i fred, siger han.